19 бр. слепени бисквити

Тук съм длъжна да направя уточнение за крема. Използвайте само безсолно фъстъчено масло. Случвало ми се е да попадам на американски варианти със сол. Някои марки не обявяват коректно съдържанието на етикета. При подготовката на крема започнете да добавяте пудрата захар лъжица по лъжица и опитвайте. Преценете дали количеството, което съм написала е много или малко спрямо вашия вкус. Тези бисквити по принцип не трябва да са много сладки. Адаптирам рецепта от Бон Апети, която намирам за сполучлива.

Необходими продукти

за тестото:

2 яйца

150 г разтопено безсолно масло

100 г захар

1 с.л. мед

480 г брашно

3 ч.л. бакпулвер

ванилия на вкус

за намазване:

1 жълтък

за крема:

7 с.л. с връх безсолно фъстъчено масло (фъстъчен тахан)

8 с.л. меко безсолно масло

8 с.л. пудра захар, пресята

Смесвам всички продукти за крема. Готов е!

Начин на приготвяне:

Замесвам продуктите за тестото до получаване на абсолютно хомогенна смес.

Разделям я на 2 равни части. От всяка оформям салам с диам. 4 см, който стегнато завивам в стреч фолио. Поставям 2 та салама във фризера до пълното им втвърдяване.

След което ги режа на кръгчета, които подреждам в тава върху намаслена хартия за печене. Намазвам ги с жълтък. Минавам повърхността на всяка бисквита с вилица, за да получа шарка (успоредни или вълнообразни черти).

Пека в предварително загрята фурна с вентилатор на 180 градуса за 10 тина мин. 

След като са напълно изстинали, шприцовам крем върху половината бисквити и ги съединявам/слепвам с другата половина бисквити (които са без шприцован крем).