12 бр.

Рецептата е една от най-традиционните на Британските острови. Има много варианти. В основата е палачинково тесто. Пълнежът може да е сладък или солен (предпочитан от мен). Приготвя се по специфичен начин – това е интересното. При мен се получиха чудесни пудинги още от първия път.

Необходими продукти за тестото:

6 яйца

250 мл пресно мляко

250 гр брашно

щипка сол

черен пипер на вкус

Необходими продукти за пълнежа:

100 гр. пушена сьомга (обезкостена)

лимонов сок на вкус (за овкусяване на сьомгата)

250 гр крема сирене (използвам “Филаделфия” със свежи билки; може в обикновено крема сирене да добавите каквото желаете – пасиран чесън, настърган хрян, свежи подправки, пикантни пипери)

копър за украса

черен пипер на вкус

див лук (стръкчета за декорация)

Начин на приготвяне:

Разбивам продуктите за тестото с миксер до получаване на абсолютно гладка смес.

Използвам форма за мъфини. Във всеки отвор наливам олио около 0.5 см от дъното.

Поставям формата в силно загрята фурна на 230 градуса. След като олиото се сгорещи, изваждам тавата върху огнеупорна поставка и изсипвам от палачинковата смес във всяка формичка (бъдете много внимателни с горещата мазнина). Сместа заема не повече от ¾ от формичката.

Връщам формата обратно в печката и пека 13 мин. на 230 градуса. По време на печене фурната НЕ се отваря. Наблюдавам процеса само през стъклото.

Готовите пудинги са с неправилни форми, с кратерче в средата, в което слагам плънка: лъжица крема сирене, парченца овкусена с лимон риба, стръкче копър, див лук…Поръсвам с черен пипер.